Sojamarinerade ägg

4 tim
Arbetstid: 15 min
Brunch Frukost Huvudrätt Lunch Mellanmål Tillbehör
Sojamarinerade ägg

Sojamarinerade ägg, eller mayak eggs, är otroligt smakrikt och gott! Serverade med KESO® Cottage cheese är detta en riktig proteinbomb. Det är så gott att skyffla upp ägg och KESO® Cottage cheese med en skiva smörstekt baguette. Perfekt som kryddig frukost, eller som en rätt serverad med ris och sallad.

Ingredienser

Ägg, rumsvarma
6

Marinad:

Salladslökar
3
Färsk röd chili
1
Färsk grön chili
1
Vitlöksklyftor
2
Japansk soja
1 dl
Vatten
1 dl
Flytande honung
½ dl

Till servering:

250 g
Rostade sesamfrön
2 msk
Sesamolja
Chili flakes
Färska blandade örter
Baguette
1

Gör så här

  • Koka upp en kastrull med vatten.
  • Lägg försiktigt ner äggen och koka dem 8 min. Spola i kallt vatten. Skala äggen.

Marinad:

  • Strimla salladslök och chili. Skala och finhacka vitlök. Lägg i en skål och blanda ner övriga ingredienser.
  • Lägg äggen i en liten plastpåse. Häll över marinaden. Förslut väl och ställ kallt minst 4 timmar, helst över natten.
  • Bred cottage cheese på ett fat. Halvera äggen och lägg dem på fatet. Ringla över lite av marinaden och sesamolja. Toppa med örter och chili flakes.
  • Servera sojamarinerade ägg med baguette.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

546 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,6 g
Protein: 22 % 29,6 g
Fett: 22,2 % 13,7 g
Kolhydrater: 55,8 % 75 g
https://www.arla.se/recept/sojamarinerade-agg/