Sockerkringlor

Sockerkringlor

Betyg

(133 st)

Både jäst och hjorthornssalt i degen gör att de här sockerkringlorna får en speciell konsistens.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Pensling och garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Skär smöret i tunna skivor och lägg i en degbunke. Tillsätt 6 dl av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt, hjorthornssalt, ägg och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den. Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 20 bitar. Rulla ut varje bit till en smal längd, ca 30 cm lång. Forma längderna till kringlor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Vid servering, blanda socker och vaniljsocker på en tallrik. Smält smöret. Pensla kringlorna med smör och doppa dem i sockerblandningen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem