Snabb pizzadeg utan jäst

Snabb pizzadeg utan jäst

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

10 min

En frasig och snabbfixad pizzadeg för folk i farten. Ingen jäst är lika med ingen jästid! Bara att svänga ihop, kavla ut och toppa med valfri topping.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl vatten
  • ½ dl olivolja

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Låt en plåt stå inne i ugnen och bli varm.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör snabbt ihop till en smidig deg.
  3. Dela degen i 2 eller 4 delar och forma till bollar. Kavla ut dem tunt på mjölad arbetsbänk. Lägg över på bakplåtspapper och lägg på valfri topping.
  4. Lägg över på den varma plåten och grädda i mitten av ugnen 10-15 min.

Tips:

Förslag på toppingar:

- Grillad kyckling, banan, curry och jordnötter.
- Köttfärssås, champinjoner och tomater.
- Tacofärs, paprika och majs. Klicka på gräddfil och strö över smulade nachochips vid servering.
- MSC-märkt tonfisk på burk, kapris och chili flakes. Toppa med rucola vid servering.
- Färsk basilika och strimlade soltorkade tomater. Strö över bladspenat och parmesanost vid servering.

Näringsvärden, per sats

  • Energi: 1665 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 260 g
  • Fett: 52 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag