Empanadas

Empanadas

60+ min Buffé
Empanadas är små spanska piroger som passar perfekt på buffén eller som fredagsmys. Prova att göra fyllningen med kycklingfärs eller bönor istället som kul variation.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Fyllning:
  • Skala och hacka löken. Fräs färs och lök i smör-&rapsolja.
  • Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, paprikapulver och chiliflakes.
  • Låt sjuda ca 25 min och smaka av med salt. Låt svalna medan du gör pajdegen.
Pajdeg:
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en smidig deg.
  • Dela degen i 12 bitar och kavla ut till rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela färs, oliver och ost på halva rundlarna.
  • Vik över till halvmånar och tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla med uppvispat ägg och baka i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Servera med sallad.
Klart!
Energi:

260 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Fyllning:
Nötfärs
300 g
Gul lök
1
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 burk
Rökt paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Kärnfria oliver
12
100 g
Pajdeg:
Vetemjöl
6 dl
75 g
1 dl
Ägg
1
Salt
1 krm
Ägg till pensling
1
Salladsmix
65 g