Empanadas

Empanadas

Betyg

(8 st)

60+ min

Empanadas är små spanska piroger som passar perfekt på buffén eller som fredagsmys. Prova att göra fyllningen med kycklingfärs eller bönor istället som kul variation.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Fyllning:

  • 300 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm salt

Pajdeg:

  • 1 ägg till pensling
  • 65 g salladsmix

Gör så här:

Gör så här:

Fyllning:

Skala och hacka löken. Fräs färs och lök i smör-&rapsolja. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, paprikapulver, och chiliflakes. Låt sjuda ca 25 min och smaka av med salt. Låt svalna medan du gör pajdegen.

Pajdeg:

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i 12 bitar och kavla ut till rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela färs, oliver och ost på halva rundlarna. Vik över till halvmånar och tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och baka i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med sallad.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem