Köttfärspiroger

Köttfärspiroger

Buffé Huvudrätt Mellanmål
Smördeg, köttfärs och riven ost är grunden för de här frasigt goda pirogerna som passar bra med en sallad till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kottfarspiroger/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Kavla ut smördegsplattorna något och dela dem på mitten.
  • Stek köttfärsen i smör i en stekpanna. Tillsätt crème fraiche och låt det koka ihop. Skär tomaten i små tärningar och blanda med färsen. Låt svalna något. Riv osten och rör ner.
  • Lägg en klick av fyllningen på varje smördegsruta och vik ihop. Nyp ihop kanterna.
  • Pensla med uppvispat ägg. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Klart!

Ingredienser

Smördeg
400 g
Köttfärs
300 g
Svenskt Smör från Arla®
2 dl
Tomat
1
100 g
Ägg
1