Pinsadeg

Pinsadeg

Pinsa är en blandning mellan pizza och focaccia. Degen är fluffig som en foccacia och seg som en pizza. Baka ut den till en oval och toppa med dina pizzafavoriter!
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pinsadeg/

Gör så här

  • Smula ner jästen i en degbunke. Rör ner vattnet och rör tills jästen löst upp sig.
  • Blanda ner vetemjöl, rismjöl, salt och 1 msk olivolja. Rör till en jämn deg utan att knåda för länge.
  • Låt vila övertäckt 30 min. Arbeta degen någon minut och låt vila 30 min till. upprepa processen 2 gånger till. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa 8-10 tim i kylen.
  • Dela degen i 4 bitar och forma till bullar med spänd degyta genom att dra degbullens sidor ner och in mot mitten under degen.
  • Lägg degbullarna på en plåt som är smord med olivolja. Pensla degen med olivolja. Täck med plastfolie och låt jäsa 3 tim i rumstemperatur.
Utbakning:
  • Värm ugnen till 250° med en plåt mitt i ugnen.
  • Baka ut ovala, inte allt för tunna bottnar på bakplåtspapper. Kavla inte utan dra och tryck ut degen med händerna. Ringla lite olivolja över degen under utbakningen.
  • Toppa med det du vill ha på din pinsa och dra pappret över till den varma plåten i ugnen. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Klart!
Energi:

579 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 99 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Kallt vatten
4 dl
Vetemjöl special eller Tipo 00
7- 8 dl
Rismjöl
1½ dl
Salt
1 tsk
Olivolja
3 msk