Kebabpizza

Kebabpizza

1 tim Huvudrätt
En smakrik kebebpizza toppad med krispig isbergssallad, kall gräddfil och het feferoni. För en snabbare variant, köp färdig pizzadeg!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Pizzadeg:
  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Tomatsås:
  • Rör ihop alla ingredienser i en skål.
Vitlökssås:
  • Rör ihop alla ingredienser i en skål.
Fyllning:
  • Värm ugnen med en plåt till 250°.
  • Bryn färsen i smör-&rapsolja. Rör ner kebabkrydda, tomatpuré och salt.
  • Kavla ut degen till 2 pizzor. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på tomatsås, fördela ost och färs på pizzorna. Dra över bakplåtspappret med pizzan till den varma plåten. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.
Topping:
  • Toppa den färdiggräddade pizzan med grönsaker och vitlökssås.
Klart!
Energi:

948 kcal

Protein: 44 g
Kolhydrater: 79 g
Fett: 49 g

Ingredienser

Pizzadeg:
Jäst
25 g
Vatten
2½ dl
2 msk
Salt
½ tsk
Vetemjöl
6 dl
Tomatsås:
Tomatpuré
3 msk
Vitlöksklyfta, finriven
1
Vatten
½ dl
2 msk
Torkad oregano
1 msk
Sambal oelek
1 msk
Vitlökssås:
3 dl
Vitlöksklyftor, finrivna
2
Strösocker
1 tsk
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
½ tsk
Fyllning:
Nötfärs
400 g
2 msk
Kebabkrydda
3 msk
Tomatpuré
2 msk
Salt
1 tsk
150 g
Topping:
Rödlök, skivad
1
Isbergssallad, i bitar
½
Gurka, skivad
½
Feferoni