Kebabpizza
1 tim
Huvudrätt
•
En smakrik kebebpizza toppad med krispig isbergssallad, kall gräddfil och het feferoni. För en snabbare variant, köp färdig pizzadeg!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Pizzadeg:
Tomatsås:
Vitlökssås:
Fyllning:
Topping:
Energi:
948 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 44 g |
Kolhydrater: | 79 g |
Fett: | 49 g |
Ingredienser
Pizzadeg:
Jäst
|
25 g |
---|---|
Vatten
|
2½ dl |
2 msk | |
Salt
|
½ tsk |
Vetemjöl
|
6 dl |
Tomatsås:
Tomatpuré
|
3 msk |
---|---|
Vitlöksklyfta, finriven
|
1 |
Vatten
|
½ dl |
2 msk | |
Torkad oregano
|
1 msk |
Sambal oelek
|
1 msk |
Vitlökssås:
3 dl | |
Vitlöksklyftor, finrivna
|
2 |
Strösocker
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
½ tsk |
Fyllning:
Nötfärs
|
400 g |
---|---|
2 msk | |
Kebabkrydda
|
3 msk |
Tomatpuré
|
2 msk |
Salt
|
1 tsk |
150 g |
Topping:
Rödlök, skivad
|
1 |
---|---|
Isbergssallad, i bitar
|
½ |
Gurka, skivad
|
½ |
Feferoni
|