Kebabpizza

Kebabpizza

1 tim
Huvudrätt
En smakrik kebebpizza toppad med krispig isbergssallad, kall gräddfil och het feferoni. För en snabbare variant, köp färdig pizzadeg!
https://www.arla.se/recept/kebabpizza/

Gör så här

Pizzadeg:
  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Tomatsås:
  • Rör ihop alla ingredienser i en skål.
Vitlökssås:
  • Rör ihop alla ingredienser i en skål.
Fyllning:
  • Sätt på ugnen med en plåt i på 250° eller 225° varmluft.
  • Bryn färsen i smör-&rapsolja. Rör ner kebabkrydda, tomatpuré och salt.
  • Kavla ut degen till 2 pizzor. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på tomatsås, fördela ost och färs på pizzorna. Dra över bakplåtspappret med pizzan till den varma plåten. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.
Topping:
  • Toppa den färdiggräddade pizzan med grönsaker och vitlökssås.
Klart!
Energi:

948 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 44 g
Kolhydrater: 79 g
Fett: 49 g

Ingredienser

Pizzadeg:
Jäst
25 g
Vatten
2½ dl
2 msk
Salt
½ tsk
Vetemjöl
6 dl
Tomatsås:
Tomatpuré
3 msk
Vitlöksklyfta, finriven
1
Vatten
½ dl
2 msk
Torkad oregano
1 msk
Sambal oelek
1 msk
Vitlökssås:
3 dl
Vitlöksklyftor, finrivna
2
Strösocker
1 tsk
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
½ tsk
Fyllning:
Nötfärs
400 g
2 msk
Kebabkrydda
3 msk
Tomatpuré
2 msk
Salt
1 tsk
150 g
Topping:
Rödlök, skivad
1
Isbergssallad, i bitar
½
Gurka, skivad
½
Feferoni