Smörgåstårta på italienska

Smörgåstårta på italienska

Betyg

(209 st)

Smörgåstårta med fantastiska italienska smaker såsom gorgonzola, tomat, vitlök, basilika, oliver och rucola.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 port

  • 150 g gorgonzola
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl svarta oliver
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg Kesella® kvarg 10%
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl grovhackad färsk basilika
  • 1 dl grovhackad rucola
  • 9 skivor landgångsbröd

Garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Mosa osten. Hacka tomater och oliver. Blanda kvarg, crème fraiche, ost, tomat, oliver, vitlök, basilika och rucolasallad. Kantskär och lägg ut 3 skivor bröd. Lägg botten till en löstagbar form, ca 22 cm i diameter, på bröden. Skär runt botten. Skär de andra bröden på samma sätt. Lägg ett lager bröd i en form med löstagbar kant. Lägg på 1/3 fyllning. Varva bröd och fyllning och avsluta med fyllning. Täck med plast och låt stå i kylen till nästa dag. Ta bort formen och bred kvarg på kanten av tårtan. Lägg tårtan på en salladsbädd och garnera med rucolasallad, körsbärstomater, oliver och parmaskinka.

Tips:

Laga smörgåstårtan dagen innan, då blir den godast.
Parmaskinka kan bytas ut mot tunt skivad salami.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem