Smörgåstårta på italienska

Smörgåstårta på italienska

60+ min Buffé Huvudrätt Förrätt
Smörgåstårta med fantastiska italienska smaker såsom gorgonzola, tomat, vitlök, basilika, oliver och rucola.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Mosa osten. Hacka tomater och oliver. Blanda kvarg, crème fraiche, ost, tomat, oliver, vitlök, basilika och rucola.
  • Kantskär och lägg ut 3 skivor bröd på en skärbräda. Lägg botten till en löstagbar form, ca 22 cm i diameter, på bröden. Skär runt botten.
  • Skär alla bröden på samma sätt.
  • Lägg ett lager bröd i en form med löstagbar kant. Lägg på ⅓ fyllning.
  • Varva bröd och fyllning och avsluta med fyllning. Täck med plast och låt stå i kylen till nästa dag.
  • Ta bort formen och bred kvarg på kanten av tårtan.
  • Lägg tårtan på en salladsbädd och garnera med rucola, körsbärstomater, oliver och parmaskinka.
Klart!
Tips:

Laga smörgåstårtan dagen innan, då blir den godast. Parmaskinka kan bytas ut mot tunt skivad salami.

Ingredienser

Falbygdens® Gorgonzola
150 g
Soltorkade tomater i olja
10
Svarta oliver
1 dl
250 g
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Grovhackad färsk basilika
1 dl
Grovhackad rucola
1 dl
Landgångsbröd
9 skivor
Garnering:
1 dl
Rucola
Körsbärstomater
Svarta oliver
Parmaskinkor