Smörgåstårta på italienska

Smörgåstårta på italienska

60+ min Buffé Huvudrätt Förrätt
Smörgåstårta med fantastiska italienska smaker såsom gorgonzola, tomat, vitlök, basilika, oliver och rucola.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorgastarta-pa-italienska/

Gör så här

  • Mosa osten. Hacka tomater och oliver. Blanda kvarg, crème fraiche, ost, tomat, oliver, vitlök, basilika och rucola.
  • Kantskär och lägg ut 3 skivor bröd på en skärbräda. Lägg botten till en löstagbar form, ca 22 cm i diameter, på bröden. Skär runt botten.
  • Skär alla bröden på samma sätt.
  • Lägg ett lager bröd i en form med löstagbar kant. Lägg på ⅓ fyllning.
  • Varva bröd och fyllning och avsluta med fyllning. Täck med plast och låt stå i kylen till nästa dag.
  • Ta bort formen och bred kvarg på kanten av tårtan.
  • Lägg tårtan på en salladsbädd och garnera med rucola, körsbärstomater, oliver och parmaskinka.
Klart!

Laga smörgåstårtan dagen innan, då blir den godast. Parmaskinka kan bytas ut mot tunt skivad salami.

Ingredienser

Falbygdens® Gorgonzola
150 g
Soltorkade tomater i olja
10
Svarta oliver
1 dl
250 g
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Grovhackad färsk basilika
1 dl
Grovhackad rucola
1 dl
Landgångsbröd
9 skivor
Garnering:
1 dl
Rucola
Körsbärstomater
Svarta oliver
Parmaskinkor