Bröd till smörgåstårta

Bröd till smörgåstårta

Betyg

(107 st)

Recept på ett saftigt vitt bröd som bakas i runda eller avlånga formar och som passar bra till smörgåstårta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen i 5-10 min, den blir ganska lös. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 2 delar och lägg dem i smorda runda eller avlånga formar, ca 1 ½ liter. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 175°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt bröden stå några minuter i formen. Stjälp upp dem och låt svalna på galler. Skär bröden i tre bottnar.

Näringsvärden, per bröd

  • Energi: 1240 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 228 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem