Bröd till smörgåstårta

Bröd till smörgåstårta

60+ min Buffé
Recept på ett saftigt vitt bröd som bakas i runda eller avlånga formar och som passar bra till smörgåstårta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brod-till-smorgastarta/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt, socker och det mesta av mjölet.
  • Arbeta degen i 5-10 min, den blir ganska lös. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 2 delar och lägg dem i smorda runda eller avlånga formar, ca 1 ½ liter. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  • Låt bröden stå några minuter i formen. Stjälp upp dem och låt svalna på galler.
  • Skär bröden i tre bottnar.
Klart!
Energi:

1240 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 228 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Jäst
50 g
Ljummet vatten 37°
4½ dl
3 msk
Salt
2 tsk
Strösocker
3 tsk
Vetemjöl
600 g