Smörgåstårta med kyckling och curry
12 tim
•

Denna smakrika smörgåstårta med kyckling, äpple och curry är en perfekt kombination av fräscha och krämiga smaker. Dekorerad med morötter, ärtskott och rostad lök får tårtan både färg och textur, vilket gör den till ett blickfång på varje bord. Låt stå över natten för att smakerna ska utvecklas fullt ut och garnera smårgåstårtan precis innan den ska serveras. En garanterad succé vid varje festligt tillfälle. Detta recept är skapat av Linda Dahl, Årets konditor 2023.

Linda Dahl
Årets konditor 2023
Nytt
Ingredienser
Kavring eller rågbröd (kantskuret)
|
400 g |
---|
Fyllning currykyckling:
Kycklingbröstfilé
|
300 g |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
2 msk |
Bananschalottenlök
|
1 |
---|---|
Liten morot
|
1 |
2 msk | |
Gul curry
|
1 msk |
Granny Smith äpple
|
1 |
Fyllning:
300 g | |
2 dl | |
Hackad färsk persilja
|
4 msk |
Tabasco
|
½ tsk |
Salt
|
1 tsk |
Garnering dag 2:
2 dl | |
Morötter i olika färger, tunt hyvlad, i isvatten och slungad
|
2 |
Ärtskott
|
1 dl |
Rostad lök
|
2 msk |
50 g |

