Smörgåstårta i asiatisk stil

Smörgåstårta i asiatisk stil

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(40 st)

Recept på en annorlunda smörgåstårta med lax och räkor. Asiatiska smaker av vitlök, sweet chili och koriander. Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 förpackning landgångsbröd

Räkfyllning:

Laxfyllning:

Garnering:

  • 60 g rucola eller mizunasallad
  • 1 lime i klyftor
  • 100 g kallrökt lax
  • 100 g skalade räkor
  • ½ krukor färsk koriander

Gör så här:

Gör så här:

Hacka räkorna och blanda med yoghurt, sweet chilisås, vitlök och koriander. Finfördela laxen och blanda med yoghurt, gräslök, rättika och wasabi. Vispa crème fraiche fast och blanda med sweet chilisås och limeskal. Smaka av med salt. Lägg 2 bröd i bredd. Bred på räkfyllningen. Fortsätt med 2 bröd och bred på laxröran. Avsluta med 2 bröd och bred på crème fraicheblandningen. Garnera med limeklyftor, kallrökt lax, räkor och koriander ovanpå tårtan och mizunasallad på sidorna.

Tips:

För att förstärka koriandersmaken kan man grovhacka den och lägga den under övrig garnering.
Mizunasallad kan bytas ut mot rucola.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 610 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem