Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
1 tim 30 min
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Middag
•

Smörgåstårta med lax och räkor och kokta ägg på toppen – den allra godaste! En riktigt lyxig och krämig smörgåstårta som passar på alla högtider och sommarens alla fester.
Ingredienser
Landgångsbröd
|
6 skivor |
---|
Räk- och laxfyllning:
Skalade räkor
|
250 g |
---|---|
Kallrökt lax
|
50 g |
Färsk dill
|
1 kruka |
½ dl | |
50 g | |
Majonnäs
|
½ dl |
Dijonsenap
|
2 msk |
Äggfyllning:
Kokta ägg
|
4 |
---|---|
½ dl | |
50 g | |
Majonnäs
|
½ dl |
Krasse
|
1 ask |
Salt
|
½ tsk |
Garnering:
1 dl | |
50 g | |
Majonnäs
|
1 dl |
Skalade räkor
|
100 g |
Kallrökt lax i skivor
|
100 g |
Kokta ägg
|
2 |
Krasse
|
1 ask |
Rädisor
|
1 knippe |
Färsk dill
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per små bitar
Energi:
545 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per små bitar | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 16,7 % | 22,4 g |
Fett: | 65,3 % | 40,3 g |
Kolhydrater: | 18 % | 24,1 g |

