Marockansk smörgåstårta

Marockansk smörgåstårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(38 st)

Annorlunda, fräscha och spännande smaker av kyckling och hummus som möts i en vacker smörgåstårta. Harissa ger lite sting.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 8 landgångsbröd
  • ½ citron

Hummusröra:

Kycklingfyllning:

Garnering:

Gör så här

Gör så här

Riv skalet och pressa saften ur citronen. Mixa kikärter, vitlök, citronsaft och tahini. Rör ner olja och yoghurt. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär den i små bitar. Blanda med övriga ingredienser till kycklingfyllningen. Vispa crème fraiche fast och blanda med citronskal och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Lägg 2 bröd i bredd. Bred på hälften av kycklingfyllningen. Fortsätt med bröd, hummus, bröd, kycklingfyllning. Avsluta med bröd och bred på crème fraicheblandningen. Garnera med rucola, mynta, oliver och citron.

Tips:

Vill du baka brödet själv? Prova vårt goda Bröd till smörgåstårta

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 990 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 91 g
  • Fett: 55 g

Skriv ut

Källa: