Marockansk smörgåstårta

Marockansk smörgåstårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(37 st)

Annorlunda, fräscha och spännande smaker av kyckling och hummus som möts i en vacker smörgåstårta. Harissa ger lite sting.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 8 landgångsbröd
  • ½ citroner

Hummusröra:

Kycklingfyllning:

Garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Riv skalet och pressa saften ur citronen. Mixa kikärter, vitlök, citronsaft och tahini. Rör ner olja och yoghurt. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär den i små bitar. Blanda med övriga ingredienser till kycklingfyllningen. Vispa crème fraiche fast och blanda med citronskal och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Lägg 2 bröd i bredd. Bred på hälften av kycklingfyllningen. Fortsätt med bröd, hummus, bröd, kycklingfyllning. Avsluta med bröd och bred på crème fraicheblandningen. Garnera med rucola, mynta, oliver och citron.

Tips:

Vill du baka brödet själv? Prova vårt goda Bröd till smörgåstårta

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 990 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 91 g
  • Fett: 55 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem