Smörgåstårta med två ostar

Smörgåstårta med två ostar

Betyg

(33 st)

Recept på smörgåstårta för ostälskare. Lätt att göra och helt perfekt som tilltugg till drinken eller glöggen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 skivor kavring
  • 8 skivor formbröd, fullkorn

Ädelostkräm:

Prästostkräm:

Garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Kantskär brödskivorna. Smula ner ädelosten i en bunke och vispa eller mixa ihop den med crème fraiche. Riv osten fint och rör ihop med crème fraiche. Lägg ut fyra skivor kavring på längden, bred över hälften av ädelostkrämen. Lägg på fyra skivor av formbrödet. Bred över hälften av ostkrämen. Fortsätt med kavring, ädelostkräm, formbröd och avsluta med ostkräm. Vispa crème fraiche och bred runt kanterna. Täck tårtan med solroskärnor. Skär rädisor och päron i klyftor. Garnera med rädisor, päron, bladpersilja och vindruvor ovanpå tårtan.

Tips:

Räkna med 16-18 bitar om smörgåstårtan serveras som tilltugg.

Näringsvärden, per

  • Energi: 565 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem