Smörbakad kummel med habanero och avokado

Smörbakad kummel med habanero och avokado

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Vit fisk med härlig smak av vitlök som passar fint på en tortilla. Gärna ihop med nötig avokado och en habanerodressing med bett.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kummel:

Habanerodressing:

  • ¼ röd habanero
  • ¼ gul habanero
  • saften av 1½ lime
  • saften av ½ grapefrukter
  • 1 tsk flytande honung

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Skala och krossa vitlöken. Värm smöret i en kastrull tillsammans med vitlöken. Lägg fisken i en ugnssäker form och häll över smörblandningen. Tillaga i ugnen ca 25 min tills innertemperaturen är 44-50°. Ta ut och salta fisken. Bryt försiktigt fisken i bitar.

Kärna ur och finhacka chilifrukterna. Blanda chilin med limesaft, grapefruktssaft och honung.

Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadon med en sked och skär i skivor. Servera fisken i tortillabröd med avokado, habanerodressingen och gärna en klick gräddfil.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem