Smörbakad kummel med habanero och avokado

Smörbakad kummel med habanero och avokado

Betyg

(0 st)

Vit fisk med härlig smak av vitlök som passar fint på en tortilla. Gärna ihop med nötig avokado och en habanerodressing med bett.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kummel:

  • 400 g filé av kummel eller vit fisk t ex torsk, kolja eller sej
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g Arla® Klarifierat Smör, rumsvarmt
  • ½ tsk salt

Habanerodressing:

  • ¼ röd habanero
  • ¼ gul habanero
  • saften av 1½ lime
  • saften av ½ grapefrukter
  • 1 tsk flytande honung

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Skala och krossa vitlöken. Värm smöret i en kastrull tillsammans med vitlöken. Lägg fisken i en ugnssäker form och häll över smörblandningen. Tillaga i ugnen ca 25 min tills innertemperaturen är 44-50°. Ta ut och salta fisken. Bryt försiktigt fisken i bitar.

Kärna ur och finhacka chilifrukterna. Blanda chilin med limesaft, grapefruktssaft och honung.

Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadon med en sked och skär i skivor. Servera fisken i tortillabröd med avokado, habanerodressingen och gärna en klick gräddfil.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem