Smörbakad kummel med habanero och avokado
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Vit fisk med härlig smak av vitlök som passar fint på en tortilla. Gärna ihop med nötig avokado och en habanerodressing med bett.
Ingredienser
Kummel:
|
Filé av kummel eller vit fisk t ex torsk, kolja eller sej
|
400 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 100 g | |
|
Salt
|
½ tsk |
Habanerodressing:
|
Röd habanero
|
¼ |
|---|---|
|
Gul habanero
|
¼ |
|
Lime
|
saften av 1½ |
|
Grapefrukt
|
saften av ½ |
|
Flytande honung
|
1 tsk |
Till servering:
|
Avokado
|
1 |
|---|---|
|
Tortillabröd
|
8 |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
661 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 16,1 % | 26,2 g |
| Fett: | 49,6 % | 37,1 g |
| Kolhydrater: | 34,3 % | 55,8 g |