Smashed potatoes

45 min Middag
Smashed potatoes

Smashed potatoes är vansinningt gott! Potatisen kokas tills den precis blir mjuk för att sedan krossas lite lätt. Pensla potatisen rikligt med brynt smör och örter innan du gratinerar den i ugn. Resultatet blir krispig och smakrik smashed potatoes - perfekt att dippa i en ostkräm eller som ett gott tillbehör!

Ingredienser

Mjölig potatis
900 g
150 g
Vitlöksklyftor
2
Färska örter, t ex basilika, timjan och persilja
1 dl
Flingsalt
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Koka potatisen ca 15 min i saltat vatten.
  • Smält smöret. Skala och finhacka vitlöken. Hacka örterna. Blanda vitlök, örter och salt med smöret.
  • Lägg potatisen i en ugnssäker form. Tryck till potatisen lätt med en träslev så den krossas.
  • Fördela örtsmöret över potatisen. Gratinera smashed potatoes i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

455 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/smashed-potatoes/