Små frestelser med lagrad ost och knäckebröd

1 tim 30 min Buffé Förrätt
Små frestelser med lagrad ost och knäckebröd

Janssons frestelse i miniformat. Den salta och krämiga frestelsen passar utmärkt på adventsminglet, tillsammans med knäckebröd och lagrad ost!

Ingredienser

Gul lök
1
25 g
Ansjovisfilé à 55 g
1 burk
2 dl
Fast potatis
400 g
Salt
½ tsk
Ströbröd
2 msk

Till servering:

Knäckebröd
ca 50 g

Inkluderad

Knäckebröd
2 tim
Knäckebröd
(5)

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk i lite av smöret.
  • Häll ner anjovisspadet i en bunke och tillsätt grädden. Grovhacka anjovisfiléerna och lägg ner i gräddblandningen.
  • Skala och strimla potatisen tunt. Vänd ner potatis och lök i bunken. Salta.
  • Fördela blandningen i smorda portionsformar. Strö över ströbrödet och klicka på resterande smör. Grädda i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, ca 40 min.
  • Servera med knäckebröd och hårdost skuren i bitar.
Markera receptet som tillagat

Om frestelsen görs i en större form, öka tillagningstiden till ca 50 min.

Näringsvärden, per bufféportion

Energi:

209 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bufféportion
Fiber: - 1,4 g
Protein: 9,3 % 4,8 g
Fett: 64,3 % 15,2 g
Kolhydrater: 26,4 % 13,6 g

Serveringsförslag:

Knäckebröd
2 tim
Knäckebröd
(5)
https://www.arla.se/recept/sma-frestelser-med-lagrad-ost-och-knackebrod/