Små frestelser med lagrad ost och knäckebröd
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 45 min
Buffé
Förrätt
•
Janssons frestelse i miniformat. Den salta och krämiga frestelsen passar utmärkt på adventsminglet, tillsammans med knäckebröd och lagrad ost!
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
| 25 g | |
|
Ansjovisfilé à 55 g
|
1 burk |
| 2 dl | |
|
Fast potatis
|
400 g |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Ströbröd
|
2 msk |
Till servering:
|
Knäckebröd
|
|
|---|---|
| ca 50 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Om frestelsen görs i en större form, öka tillagningstiden till ca 50 min.
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
209 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g |
| Protein: | 9,3 % | 4,8 g |
| Fett: | 64,3 % | 15,2 g |
| Kolhydrater: | 26,4 % | 13,6 g |