Grön Janssons frestelse

Grön Janssons frestelse

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(24 st)

Janssons frestelse på nytt sätt, där en del av potatisen är utbytt mot rotsaker och purjolök ersätter den gula löken. Jättegott!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 potatisar
  • 300 g kålrötter
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 100 g ansjovisfilé
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • 1 msk ströbröd

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala potatis, kålrot och morötter. Skär dem i skivor och sedan i tunna strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Lägg hälften av det strimlade i en smord ugnssäker form. Täck med ansjovis och lägg på resten av det strimlade. Häll på grädde, mjölk och lite av ansjovisspadet. Strö över ströbrödet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.

Tips:

Rätten kan göras helt klar för att sedan värmas till serveringen. Rätten kan räcka till 8 mindre portioner.

Skriv ut

Källa: