Grön Janssons frestelse

Grön Janssons frestelse

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(35 st)

Janssons frestelse på nytt sätt, där en del av potatisen är utbytt mot rotsaker och purjolök ersätter den gula löken. Jättegott!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala potatis, kålrot och morötter. Skär dem i skivor och sedan i tunna strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Lägg hälften av det strimlade i en smord ugnssäker form. Täck med ansjovis och lägg på resten av det strimlade. Häll på grädde, mjölk och lite av ansjovisspadet. Strö över ströbrödet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.

Tips:

Rätten kan göras helt klar för att sedan värmas till serveringen. Rätten kan räcka till 8 mindre portioner.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag