Janssons frestelse med lax

Janssons frestelse med lax

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(85 st)

Janssons frestelse med gravad lax istället för klassisk ansjovis är jättegott. Perfekt rätt året om när du har en bit gravlax över.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla potatisen. Strimla purjolöken. Grovhacka laxen. Fräs purjolöken mjuk i smör i en stekpanna. Blanda potatis, purjolök, lax, salt och dill i en smord, stor ugnssäker form eller i två mindre. Häll på grädden och strö över ströbröd. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kallna.

Tips:

Variera med rökt lax, rivet citronskal och persilja.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem