Knäckebröd
2 tim
Frukost
•
Hembakat knäckebröd är både roligt att göra och blir otroligt gott! Detta recept är lättlagat, men kräver lite tid – speciellt om man gör stora knäckebröd som behöver bakas i omgångar. Dessa knäckebröd är smaksatta med fänkålsfrön, kummin och anis, men det går givetvis bra att byta ut kryddorna mot din favoritsmaksättning.
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
170 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4,5 g |
Kolhydrater: | 32 g |
Fett: | 2,5 g |
Ingredienser
Jäst
|
50 g |
---|---|
Vatten, ljummet
|
5 dl |
2 msk | |
Grovt rågmjöl
|
8 dl |
Salt
|
1 tsk |
Vetemjöl
|
5 dl |
Hel kummin
|
2 tsk |
Fänkålsfrön
|
2 tsk |
Anisfrön
|
2 tsk |
Till servering:
Bregott® Normalsaltat smör & raps
|
|
---|---|