Janssons frestelse med oliver och citron

Janssons frestelse med oliver och citron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Janssons frestelse på nytt sätt, smaksatt med oliver och citron. Servera frestelsen i ansjovisburkarna och toppa med dillvippor och krispiga chips.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 burkar ansjovisfilé à 55 g
  • ½ gul lök
  • 200 g potatis
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl Arla® vispgrädde
  • ½ dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • rivet skal av ½ citron
  • ½ tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 10 gröna oliver, ca 30 g
  • 1 msk ströbröd

Topping:

  • potatischips, saltade
  • ½ dl plockad färsk dill

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Öppna burkarna men behåll locket på, häll av spadet i en bunke och ta upp filéerna och dela dem på längden. Skala och strimla lök och potatis. Fräs löken i smör i en stor kastrull, lägg ner potatisen. Häll på grädde och mjölk. Sjud 10-15 min under omrörning. Vänd ner ansjovis, rivet citronskal och oliver. Smaka av med ansjovisspad, salt och peppar. Fyll burkarna eller andra portionsformar med Jansson potatisen och strö på ströbröd. Gratinera ca 15 min i mitten av ugnen. Toppa med några chips och dill.

Skriv ut

Källa: