Frestelse med sardeller

Frestelse med sardeller

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(30 st)

Prova sardeller i årets Jansson. Frestelsen går också att göra i en enda stor form.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skiva löken tunt. Fräs den i 1 msk smör. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen och skär den i strimlor. Blanda potatis, lök och sardeller. Fördela blandningen i portionsformarna. Blanda grädde, mjölk, peppar och salt. Häll gräddmjölken i formarna. Klicka på resten av smöret och grädda ca 40 min tills potatisen är mjuk.

Tips:

Om frestelsen görs i en stor form, ökat tillagningstiden till ca 50 min.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem