Skurna pepparkakor

1 tim 30 min Fika
Frysbar
Skurna pepparkakor

Spröda och goda skurna pepparkakor med julkryddor och mandel. Bind ett vackert snöre om pepparkakorna så har du en fin gå-bort-present. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.

Ingredienser

200 g
Strösocker
2 dl
Ljus sirap
1 dl
Malen kanel
4 tsk
Malen ingefära
1½ tsk
Malen kryddnejlika
1½ tsk
Vetemjöl
6 dl
Bikarbonat
1 tsk
Hackad sötmandel
½ dl

Gör så här

  • Blanda smör, socker, sirap och kryddor för hand eller i maskin.
  • Tillsätt mjölet blandat med bikarbonat och mandel. Arbeta ihop till en deg.
  • Dela degen i två delar och forma till två längder. Vira in i plastfolie och låt vila i kyl ca 1 tim.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär längderna i tunna skivor med vass kniv och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
  • Förvara pepparkakorna torrt.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

65 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/skurna-pepparkakor/