Pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins

35 min
Buffé Mellanmål
Går att frysa
Här hittar du ett enkelt recept på mjuka pepparkaksmuffins att duka fram till adventsfikat. Toppas med en krämig frosting med hallonpulver. Pepparkaksmuffins är perfekta att bjuda på till julfikat eller advent. 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pepparkaksmuffins/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225° eller på 200° varmluft.
  • Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smör och kvarg. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  • Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.
Frosting:
  • Vispa smöret med elvisp tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt sockret lite i taget. Vispa slutligen ner hallonpulver. Lägg i en spritspåse med stjärntyll.
  • Spritsa frosting över kalla pepparkaksmuffins.
Klart!

Denna kardemummakräm är ett gott alternativ till frostingen: Blanda 2 dl Arla Köket® crème fraiche med 1 tsk mortlade kardemummakärnor och 1 dl florsocker. Vispa till en fast kräm och klicka den på pepparkaksmuffinsen.

Energi:

427 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 22 g

Ingredienser

100 g
Ägg
3
Rårörsocker
2½ dl
250 g
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
1½ tsk
Pepparkakskrydda
1½ msk
Frosting:
250 g
Florsocker
6 dl
Frystorkat hallonpulver
1 msk