Pepparkaksrulltårta med saffranscrème

Pepparkaksrulltårta med saffranscrème

30 min
Gillar du mjuk pepparkaka och saffran är detta rulltårtan för dig!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pepparkaksrulltarta-med-saffranscreme/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Rör ihop kvarg och saffran till fyllningen.
  • Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten.
  • Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5–7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
  • Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
  • Bred fyllningen över kakan och rulla ihop, förvara i kyl.
  • Skär i bitar före servering.
Klart!

Ingredienser

Ägg
4
Strösocker
2 dl
Potatismjöl
1 dl
Bakpulver
2 tsk
Pepparkakskrydda
1 msk
Fyllning:
500 g
Saffran à 0,5 g
1 pkt