Skotska ägg

Skotska ägg

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Skottska ägg är ett kokt ägg som är inbakat i köttfärs och frasig panering. En brittisk klassiker som sägs ha anor ända från 1700-talet, idag serveras de ofta på picknick eller på puben i Storbritannien.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

  • 8 skalade kokta ägg
  • 500 g blandfärs
  • ½ dl Arla® vispgrädde
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda färs, grädde, paprikapulver och salt i en bunke. Dela färsen i 8 lika stora bitar. Fördela färsen runt varje kokt ägg så att de täcks. Vispa upp ägget. Doppa de täckta äggen i uppvispat ägg och rulla därefter i ströbröd. Stek äggen i smör runt om i en stekpanna. Lägg de stekta äggen i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen 10-15 min. Servera genast.

Näringsvärden, per ägg

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut