Skotska ägg

Skotska ägg

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

Skottska ägg är ett kokt ägg som är inbakat i köttfärs och frasig panering. En brittisk klassiker som sägs ha anor ända från 1700-talet, idag serveras de ofta på picknick eller på puben i Storbritannien.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda färs, grädde, paprikapulver och salt i en bunke. Dela färsen i 8 lika stora bitar. Fördela färsen runt varje kokt ägg så att de täcks. Vispa upp ägget. Doppa de täckta äggen i uppvispat ägg och rulla därefter i ströbröd. Stek äggen i smör runt om i en stekpanna. Lägg de stekta äggen i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen 10-15 min. Servera genast.

Näringsvärden, per ägg

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Andra goda förslag