Skotska ägg

45 min
Arbetstid: 30 min
Skotska ägg

Skottska ägg är ett kokt ägg som är inbakat i köttfärs och frasig panering. En brittisk klassiker som sägs ha anor ända från 1700-talet, idag serveras de ofta på picknick eller på pubar i Storbritannien.

Ingredienser

Skalade kokta ägg
8
Blandfärs
500 g
½ dl
Rökt paprikapulver
1 tsk
Salt
½ tsk
Ägg
1
Ströbröd
1 dl
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Blanda färs, grädde, paprikapulver och salt i en bunke. Dela färsen i 8 lika stora bitar.
  • Fördela färsen runt varje kokt ägg så att de täcks.
  • Vispa upp ägget. Doppa de täckta äggen i uppvispat ägg och rulla därefter i ströbröd.
  • Stek dem i smör runt om i en stekpanna och lägg dem sedan i en ugnssäker form.
  • Tillaga i mitten av ugnen 10-15 min. Servera genast.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

295 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,8 g
Protein: 27,1 % 19,7 g
Fett: 66,6 % 22,2 g
Kolhydrater: 6,3 % 4,6 g
https://www.arla.se/recept/skotska-agg/