Skotska ägg
45 min
•
Arbetstid: 30 min
•
Skottska ägg är ett kokt ägg som är inbakat i köttfärs och frasig panering. En brittisk klassiker som sägs ha anor ända från 1700-talet, idag serveras de ofta på picknick eller på pubar i Storbritannien.
Ingredienser
|
Skalade kokta ägg
|
8 |
|---|---|
|
Blandfärs
|
500 g |
| ½ dl | |
|
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Ägg
|
1 |
|
Ströbröd
|
1 dl |
| 50 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
295 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 27,1 % | 19,7 g |
| Fett: | 66,6 % | 22,2 g |
| Kolhydrater: | 6,3 % | 4,6 g |