Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

60+ min Mellanmål Efterrätt
En underbar gotländsk saffranspannkaka och efterrätt med ljuvlig smak av saffran. Servera saffranspannkaka med sylt och grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ris, salt och ca 3 dl av mjölken.
  • Koka upp under omrörning. Sänk värmen och späd med resten av mjölken lite i taget under omrörning.
  • Lägg ner kanelstången. Låt gröten koka på svag värme under lock ca 40 min. Rör om då och då.
  • Passa noga så att gröten inte kokar över. Låt svalna.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Vispa ihop ägg, grädde, socker och saffran. Blanda ner det och russin i gröten.
  • Häll det i en smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Servera saffranspannkaka med vispad grädde och sylt.
Klart!
Energi:

495 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 31 g

Ingredienser

1 liter
1 msk
Grötris
1½ dl
Salt
½ tsk
Ägg
2
1 dl
Strösocker
1 msk
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Russin
½ dl