Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(78 st)

En underbar gotländsk pannkaka och efterrätt med ljuvlig smak av saffran. Servera saffranspannkaka med sylt och grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ris, salt och ca 3 dl av mjölken. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och späd med resten av mjölken lite i taget under omrörning. Lägg ner kanelstången. Låt gröten koka på svag värme under lock ca 40 min. Rör om då och då. Passa noga så att gröten inte kokar över. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg, grädde, socker och saffran. Blanda ner det och russin i gröten. Häll det i en smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med vispad grädde och sylt

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem