Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Efterrätt
Kaiserschmarrn är en söt tjockpannakaka som fått sitt namn från den österrikiske kejsaren Franz Joseph I som var mycket förtjust i denna pannkaka. Först steks pannkakan på båda sidor i rikligt med smör. Sedan skärs den i bitar, för att sedan stekas i mer smör så alla sidorna blir krispiga. Pudra över rikligt med florsocker och servera gärna kaiserschmarrn med plommonkompott!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kaiserschmarrn/

Gör så här

  • Separera äggvitor och äggulor.
  • Vispa äggvitorna med salt och socker till ett fast vitt skum.
  • Vispa ihop äggulorna med mjölk, mjöl och vaniljpulver till en jämn smet.
  • Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna.
  • Häll smeten i pannan och stek på medelvärme tills ovansidan stannat. Vänd och stek på den andra sidan.
  • Ta upp pannkakan på skärbrädan och skär den i mindre bitar. Tillsätt mer smör-&rapsolja i stekpannan och stek alla bitar ytterligare några minuter.
  • Pudra över generöst med florsocker.
  • Servera gärna kaiserschmarrn med plommonkompott.
Klart!
Energi:

354 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Ägg
4
Salt
½ tsk
Strösocker
1 msk
2 dl
Vetemjöl
2½ dl
Vaniljpulver
1 krm
3 msk
Till servering:
Florsocker
½ dl
Inkluderad