Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Efterrätt
Kaiserschmarrn är en söt tjockpannakaka som fått sitt namn från den österrikiske kejsaren Franz Joseph I som var mycket förtjust i denna pannkaka. Först steks pannkakan på båda sidor i rikligt med smör. Sedan skärs den i bitar, för att sedan stekas i mer smör så alla sidorna blir krispiga. Pudra över rikligt med florsocker och servera gärna kaiserschmarrn med plommonkompott!
https://www.arla.se/recept/kaiserschmarrn/

Gör så här

  • Separera äggvitor och äggulor.
  • Vispa äggvitorna med salt och socker till ett fast vitt skum.
  • Vispa ihop äggulorna med mjölk, mjöl och vaniljpulver till en jämn smet.
  • Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna.
  • Häll smeten i pannan och stek på medelvärme tills ovansidan stannat. Vänd och stek på den andra sidan.
  • Ta upp pannkakan på skärbrädan och skär den i mindre bitar. Tillsätt mer smör-&rapsolja i stekpannan och stek alla bitar ytterligare några minuter.
  • Pudra över generöst med florsocker.
  • Servera gärna kaiserschmarrn med plommonkompott.
Klart!
Energi:

354 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Ägg
4
Salt
½ tsk
Strösocker
1 msk
2 dl
Vetemjöl
2½ dl
Vaniljpulver
1 krm
3 msk
Till servering:
Florsocker
½ dl
Inkluderad