Kaiserschmarrn
•
Kaiserschmarrn är en söt tjockpannakaka som fått sitt namn från den österrikiske kejsaren Franz Joseph I som var mycket förtjust i denna pannkaka. Först steks pannkakan på båda sidor i rikligt med smör. Sedan skärs den i bitar, för att sedan stekas i mer smör så alla sidorna blir krispiga. Pudra över rikligt med florsocker och servera gärna kaiserschmarrn med plommonkompott!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
354 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 11 g |
Kolhydrater: | 40 g |
Fett: | 16 g |
Ingredienser
Ägg
|
4 |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
Strösocker
|
1 msk |
2 dl | |
Vetemjöl
|
2½ dl |
Vaniljpulver
|
1 krm |
3 msk |
Till servering:
Florsocker
|
½ dl |
---|