Ålandspannkaka

Ålandspannkaka

Betyg

(69 st)

En fantastiskt god pannkaka med smak av kardemumma. Ålänningarna serverar efterrätten med katrinplommonkräm och grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sviskonkräm:

  • 150 g katrinplommon
  • 3 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp mjölken i en kastrull. Vispa ner mannagryn och koka på svag värme till en tunn gröt ca 4 min. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°. Rör i vetemjöl, salt och kardemumma i gröten. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna. Skär ev plommonen i bitar. Koka dem i vatten ca 10 min. Tillsätt socker och koka ytterligare 5 min. Red av krämen med potatismjölet utrört i lite vatten. Låt kallna. Servera pannkakan med katrinplommonkrämen och vispad grädde.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 710 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem