Saffransmazarin

Saffransmazarin

60+ min
Juligt ljuvliga mazariner som får smak, färg och doft av gyllene saffran. Perfekta på glöggfesten, gottebordet eller till eftermiddagskaffet på julafton. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Roy Fares
Roy Fares Årets konditor 2010
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Bottnar:
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare till en deg. Lägg degen i en bunke som du täcker med plastfolie och låter vila i kyl i 20 min.
  • Ta ut degen, knåda lite lätt och kavla ut på mjölat bord tills den är 3-4 mm tjock.
  • Ta ut bottnar med en rund form (går bra med ett glas eller en pepparkaksform).
  • Klä runda mazarinformar som är 8 cm i diameter och se till att degen går över kanterna, skär bort överflödig deg.
  • Mazarinfyllning:
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Blanda smält smör och saffran, ställ åt sidan.
  • Blanda mandelmassan med smöret, lite i taget i en matberedare. Tillsätt det smälta saffransmöret.
  • Tillsätt ägg och äggula, ett i taget och blanda ordentligt, använder du en matberedare så kör på lägsta hastighet.
  • Vänd i vaniljsocker och vetemjöl och blanda väl.
  • Fyll formarna till lite mer än 3/4, strö över hyvlad mandel och grädda i ugn i 15-16 min eller tills mazarinerna fått en fin gyllenbrun färg.
  • Låt svalna helt innan de vänds ut ur formarna.
  • Pudra på florsocker innan servering.
Klart!
Energi:

530 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Bottnar
125 g
Florsocker
1 dl
Vetemjöl
3 dl
Äggula
1
Mazarinfyllning
50 g
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Mandelmassa, riven
400 g
100 g
Ägg
2
Äggulor
3
Vaniljsocker
1 msk
Vetemjöl
2 msk
Garnering
Hyvlade mandlar
Florsocker