Körsbärsmazariner

Körsbärsmazariner

60+ min
Lämplig för frysning
En mazarin med den ljuvliga kombinationen körsbär och mandel. Dekorera med vacker, rosa glasyr och toppa med ett körsbär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/korsbarsmazariner/

Gör så här

  • Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i små bitar och kör till en smulig massa.
  • Blanda ner ägget och kör snabbt till en deg.
  • Tryck ut degen i mazarinformar. Låt stå i kyl minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget.
  • Lägg en klick körsbärssylt i botten på varje form. Fördela fyllningen i formarna.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-18 min. Låt svalna.
  • Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut över mazarinerna. Garnera ev med körsbär.
Klart!
Energi:

295 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Strösocker
3 msk
Bakpulver
½ tsk
100 g
Ägg
1
Fyllning:
Mandelmassa, riven
250 g
Strösocker
½ dl
125 g
Ägg
2
Körsbärssylt eller -marmelad
1 dl
Glasyr:
Florsocker
2 dl
Vatten
1½ msk
Röd hushållsfärg
1 krm