Körsbärsmazariner

Körsbärsmazariner

Betyg

(62 st)

En mazarin med den ljuvliga kombinationen körsbär och mandel. Dekorera med vacker, rosa glasyr och toppa med ett körsbär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 skivor

Fyllning:

Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • 1½ msk vatten
  • 1 krm röd hushållsfärg

Gör så här:

Gör så här:

Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i små bitar och kör till en smulig massa. Blanda ner ägget och kör snabbt till en deg. Tryck ut degen i mazarinformar. Låt stå i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget. Lägg en klick körsbärssylt i botten på varje form. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen 15-18 min. Låt svalna. Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut över mazarinerna. Garnera ev med körsbär.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem