Körsbärsmazariner

1 tim 30 min Fika
Frysbar
Körsbärsmazariner

En mazarin med den ljuvliga kombinationen körsbär och mandel. Dekorera med vacker, rosa glasyr och toppa med ett körsbär.

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Strösocker
3 msk
Bakpulver
½ tsk
100 g
Ägg
1

Fyllning:

Mandelmassa, riven
250 g
Strösocker
½ dl
125 g
Ägg
2
Körsbärssylt eller -marmelad
1 dl

Glasyr:

Florsocker
2 dl
Vatten
1½ msk
Röd hushållsfärg
1 krm

Gör så här

  • Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i små bitar och kör till en smulig massa.
  • Blanda ner ägget och kör snabbt till en deg.
  • Tryck ut degen i mazarinformar. Låt stå i kyl minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget.
  • Lägg en klick körsbärssylt i botten på varje form. Fördela fyllningen i formarna.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-18 min. Låt svalna.
  • Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut över mazarinerna. Garnera ev med körsbär.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

295 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/korsbarsmazariner/