Mazarinkaka med hallonglasyr

Mazarinkaka med hallonglasyr

60+ min Efterrätt
Lämplig för frysning
En saftig, nästan fuktig konsistens. Hallon och en lätt smak av bittermandel gör den här kakan oslagbart läcker!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mazarinkaka-med-hallonglasyr/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål.
  • Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något.
  • Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan. Garnera med hallon.
Klart!

Tips! Har du sötmandel men inte mandelmassa? Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker.

Ingredienser

175 g
Mandelmassa
75 g
Ägg
1
Bittermandelarom
8 droppar
1½ dl
Strösocker
2½ dl
Vetemjöl
3 dl
Vaniljsocker
1 msk
Bakpulver
½ tsk
Hallonglasyr:
Florsocker
1 dl
Hallonsylt
½ dl
Garnering:
Hallon