
Mazariner
Mazariner är populära kondiskakor med fyllning av mandel som du enkelt gör själv. En mazarin är oemotståndlig till kaffet.
Ingredienser
Receptet gäller för 16 st
-
100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
- ½ dl strösocker
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
Fyllning:
- 150 g mandel
- 3 bittermandlar
- 1 dl strösocker
-
75 g Arla® Svenskt Smör
- 2 ägg
Glasyr:
- 2 dl florsocker
- ca 2 msk vatten
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Vispa med elvisp eller mixa smör och socker i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.
- Skålla och skala mandeln. Mixa den fint eller mal den i mandelkvarn. Blanda med socker och smör. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.
- Tryck ut degen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. Ställ formarna på en plåt. Lägg i fyllningen.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Rör samman glasyren och bred över när kakorna kallnat.
Tips:
En enklare fyllning får man av att röra ihop 200 g grovriven mandelmassa, 75 g rumsvarmt smör och 2 ägg. Pudra över florsocker i stället för glasyren.
Näringsvärden, per st
- Energi: 255 kcal
- Protein: 4 g
- Kolhydrater: 25 g
- Fett: 15 g
Tips:
En enklare fyllning får man av att röra ihop 200 g grovriven mandelmassa, 75 g rumsvarmt smör och 2 ägg. Pudra över florsocker i stället för glasyren.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Sommar 2012