Mazariner

Mazariner

Mellanmål Efterrätt
Mazariner är populära kondiskakor med fyllning av mandel som du enkelt gör själv. En mazarin är oemotståndlig till kaffet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mazariner/

Gör så här

  • Vispa med elvisp eller mixa smör och socker i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  • Skålla och skala mandeln. Mixa den fint eller mal den i mandelkvarn. Blanda med socker och smör. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.
  • Tryck ut degen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. Ställ formarna på en plåt. Lägg i fyllningen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Rör samman glasyren och bred över när kakorna kallnat.
Klart!

En enklare fyllning får man av att röra ihop 200 g grovriven mandelmassa, 75 g rumsvarmt smör och 2 ägg. Pudra över florsocker i stället för glasyren.

Energi:

255 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
100 g
Strösocker
½ dl
Ägg
1
Vetemjöl
3 dl
Fyllning:
Mandel
150 g
Bittermandlar
3
Strösocker
1 dl
Svenskt Smör från Arla®
75 g
Ägg
2
Glasyr:
Florsocker
2 dl
Vatten
ca 2 msk