Mazariner

Mazariner

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(181 st)

Mazariner är populära kondiskakor med fyllning av mandel som du enkelt gör själv. En mazarin är oemotståndlig till kaffet.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

Fyllning:

Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • ca 2 msk vatten

Gör så här

Gör så här

  1. Vispa med elvisp eller mixa smör och socker i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skålla och skala mandeln. Mixa den fint eller mal den i mandelkvarn. Blanda med socker och smör. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.
  3. Tryck ut degen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. Ställ formarna på en plåt. Lägg i fyllningen.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Rör samman glasyren och bred över när kakorna kallnat.

Tips:

En enklare fyllning får man av att röra ihop 200 g grovriven mandelmassa, 75 g rumsvarmt smör och 2 ägg. Pudra över florsocker i stället för glasyren.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 255 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa: