Saffransmazarin
1 tim 40 min
Fika
Frysbar
•

Juligt ljuvliga mazariner som får smak, färg och doft av gyllene saffran. Perfekta på glöggfesten, gottebordet eller till eftermiddagskaffet på julafton. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Ingredienser
Bottnar
Svenskt Smör från Arla®
|
125 g |
---|---|
Florsocker
|
1 dl |
Vetemjöl
|
3 dl |
Äggula
|
1 |
Mazarinfyllning
Svenskt Smör från Arla®
|
50 g |
---|---|
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
Mandelmassa, riven
|
400 g |
Svenskt Smör från Arla®, rumstempererat
|
100 g |
Ägg
|
2 |
Äggulor
|
3 |
Vaniljsocker
|
1 msk |
Vetemjöl
|
2 msk |
Garnering
Mandelspån
|
ca 1 dl |
---|---|
Florsocker
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
530 kcal
Näringsvärden per st | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Fett: | 36 g |
Kolhydrater: | 43 g |

