Saffransmazarin
1 tim 40 min
Fika
Frysbar
•

Juligt ljuvliga mazariner som får smak, färg och doft av gyllene saffran. Perfekta på glöggfesten, gottebordet eller till eftermiddagskaffet på julafton. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Ingredienser
Bottnar
125 g | |
Florsocker
|
1 dl |
Vetemjöl
|
3 dl |
Äggula
|
1 |
Mazarinfyllning
50 g | |
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
Mandelmassa, riven
|
400 g |
100 g | |
Ägg
|
2 |
Äggulor
|
3 |
Vaniljsocker
|
1 msk |
Vetemjöl
|
2 msk |
Garnering
Mandelspån
|
ca 1 dl |
---|---|
Florsocker
|
Gör så här
Näringsvärden, per st
Energi:
530 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 43 g |
Fett: | 36 g |

