Saffransmazarin
1 tim 40 min
•
Arbetstid: 1 tim
Fika
Frysbar
•
Juligt ljuvliga mazariner som får smak, färg och doft av gyllene saffran. Perfekta på glöggfesten, gottebordet eller till eftermiddagskaffet på julafton. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Ingredienser
Bottnar
| 125 g | |
|
Florsocker
|
1 dl |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Äggula
|
1 |
Mazarinfyllning
| 50 g | |
|
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
|
Mandelmassa, riven
|
400 g |
| 100 g | |
|
Ägg
|
2 |
|
Äggulor
|
3 |
|
Vaniljsocker
|
1 msk |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
Garnering
|
Mandelspån
|
ca 1 dl |
|---|---|
|
Florsocker
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
332 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,7 g |
| Protein: | 6,6 % | 5,4 g |
| Fett: | 60,8 % | 22,8 g |
| Kolhydrater: | 32,6 % | 26,6 g |