Biffgryta med chili och choklad

Biffgryta med chili och choklad

Betyg

(207 st)

En mustig biffgryta i mexikansk stil med chili och mörk choklad som smaksättare. Satsa på choklad av god kvalitet men tillsätt inte för mycket av det goda till grytan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g ryggbiff
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1½ tsk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • ca 15 g mörk choklad minst 70 %
  • 3 dl bulgur

Gör så här:

Gör så här:

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skär köttet i bitar. Skala löken och vitlöken. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Rör i kalvfond, vatten, soja, sambal oelek och crème fraiche. Låt koka ca 5 min. Hacka chokladen och låt den smälta i såsen. Låt inte grytan koka mer. Servera grytan med bulgur.

Näringsvärden, per port inkl bulgur

  • Energi: 535 kcal
  • Protein: 42 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem