Rotfruktssoppa
30 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Smakrika rotfrukter är en bra bas i soppan. Rotfruktssoppa mättar fint och denna soppa är toppad med ostkuber och krispiga krutonger.
Ingredienser
Potatisar
|
4 |
---|---|
Morot eller butternutpumpa
|
500 g |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
1 msk | |
Grönsaksbuljong
|
1 liter |
1 dl | |
Färsk timjan
|
1 kruka |
Salt och peppar
|
Till servering:
100 g | |
Krutonger
|
1 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port med topping
Energi:
361 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 11 g |
Kolhydrater: | 34 g |
Fett: | 19 g |

