Rotfruktssoppa

30 min Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Rotfruktssoppa

Smakrika rotfrukter är en bra bas i soppan. Rotfruktssoppa mättar fint och denna soppa är toppad med ostkuber och krispiga krutonger.

Ingredienser

Potatisar
4
Morot eller butternutpumpa
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Grönsaksbuljong
1 liter
1 dl
Färsk timjan
1 kruka
Salt och peppar

Till servering:

100 g
Krutonger
1 dl

Gör så här

  • Skala och skiva potatis, morot, lök och vitlök.
  • Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, morötter och buljong. Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 15 min.
  • Tillsätt grädde och grovhackad timjan (spara lite till garnering). Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär kuber av osten. Toppa soppan med ost, krutonger och timjan.
Klart!

Näringsvärden, per port med topping

Energi:

361 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/rotfruktssoppa/