Krämig rotfruktssoppa

Krämig rotfruktssoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(82 st)

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Gör så här

Gör så här

Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar. Skala och skär 2 av morötterna i mindre bitar. Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under lock 15-20 min tills rotfrukterna känns mjuka. Häll av och spara buljongen. Mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraiche och ansjovis. Häll tillbaka rotfruktsmixet i kastrullen och rör ner 4 - 5 dl av buljongen. Smaka av med salt och peppar. Skala och hyvla den återstående moroten med en potatisskalare. Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan ca 1 min.

Servering

Häll upp soppan i djupa tallrikar, ringla ev lite olivolja över och toppa med cottage cheese. Servera gärna grovt bröd till.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa: