Grönsakssoppa med skalchips

Grönsakssoppa med skalchips

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

1 tim

En snabb soppa som du kan anpassa efter dina favoriter i rotfruktshyllan. Skalchipsen ger god crunch på toppen och det bästa av allt – inget svinn!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Skalchips:

Gör så här:

Gör så här:

Skiva purjolöken tunt, spara lite grönt till garnering. Tvätta och skala potatis, persiljerot och morot, spara skalen till chips. Tärna rotfrukterna i ca 1x1 cm stora tärningar. Fräs purjolök och rotfrukter med timjan i smör ca 2 min i en stor kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka 5-8 min. Tillsätt 1 1/2 dl smetana. Pressa i vitlök. Låt sjuda och tillsätt ärter precis innan servering. Salta och peppra.

Klicka smör i en kastrull. Värm till ca 140°. Fritera skalen krispiga ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper och salta.

Toppa soppan med resten av purjolöken och servera med resten av smetanan och skalchipsen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 405 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem