Tomat- och pastasoppa

Tomat- och pastasoppa

Huvudrätt
En snabblagad vardagsfavorit som passar både stora och små. Servera gärna med ett gott vitlöksbröd!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Finhacka lök och fräs i smör i en kastrull.
  • Häll på tomater, vatten och grädde. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka några minuter.
  • Lägg i den kokta pastan. Grovhacka basilika och rör ner i soppan. Smaka av med lite cayennepeppar och salt.
  • Toppa med citronskal och nötter.
Klart!

Ingredienser

Kort pasta
2 dl
Vitlöksklyftor
2
Passerade tomater
400 g
Vatten
4 dl
2½ dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Hackad färsk basilika
1 kruka
Cayennepeppar
Citron, finrivet skal från
1
Rostade pinjenötter
Salt