Svampsoppa

Svampsoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(168 st)

Potatissoppan blir en god svampsoppa när du lägger till kantareller eller champinjoner.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Skär svampen i bitar. Fräs den i smör och ställ åt sidan.
  2. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull.
  3. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min.
  4. Vispa eller mixa sönder lök och potatis. Tillsätt svamp, mjölk och grädde. Låt koka några min. Smaksätt med salt, vin och gräslök.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa: