Svampsoppa

Huvudrätt Lunch Matlåda Middag Varmrätt
Frysbar
Svampsoppa

Potatissoppan blir en god svampsoppa när du lägger till kantareller eller champinjoner.

Ingredienser

Blandsvamp
1 liter
Mjöliga potatisar
4
Gul lök
1
Vatten
3 dl
Vitpeppar
1 krm
Grönsaksbuljong
2 tärningar
5 dl
2½ dl
Salt
½ tsk
Vitt vin eller pressad citron
2 msk
Hackad färsk gräslök
1 dl

Gör så här

  • Skär svampen i bitar. Fräs den i smör och ställ åt sidan.
  • Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull.
  • Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min.
  • Vispa eller mixa sönder lök och potatis. Tillsätt svamp, mjölk och grädde. Låt koka några min. Smaksätt med salt, vin och gräslök.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port

Energi:

305 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/svampsoppa/