Rostade pumpakärnor

20 min
Rostade pumpakärnor

Rostade pumpakärnor med smak av rosmarn och chili är ett perfekt sätt att ta tillvara på kärnorna när du lagar mat med färsk pumpa. Dessa pumpakärnor är goda att strö över salladen, på soppan eller varför inte på en pasta som behöver lite extra piff! Tänk på att mängden kärnor i pumpans kärnhus kan variera, så anpassa receptet efter hur mycket kärnor du får ut från din pumpa.

Ingredienser

Butternutpumpa
1
½ msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Havssalt
1 krm
Chili flakes
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Dela pumpan på hälften. Gröp ur kärnorna med en sked och lägg i en finmaskig sil.
  • Ta bort pumpakött som fastnat på kärnorna. Skölj pumpakärnorna under rinnande kallt vatten. Torka kärnorna torra med en kökshandduk.
  • Sprid ut de torra kärnorna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över smör- och rapsolja och de torra kryddorna.
  • Blanda runt så alla kärnorna täcks av kryddorna.
  • Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  • Låt svalna och förvara sedan rostade pumpakärnor i en burk med lock.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

288 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 18 g
Protein: 14,3 % 10,1 g
Fett: 22,7 % 7,4 g
Kolhydrater: 63 % 44,6 g
https://www.arla.se/recept/rostade-pumpakarnor/