Rostade pumpakärnor
20 min
•
&format=webp)
Rostade pumpakärnor med smak av rosmarn och chili är ett perfekt sätt att ta tillvara på kärnorna när du lagar mat med färsk pumpa. Dessa pumpakärnor är goda att strö över salladen, på soppan eller varför inte på en pasta som behöver lite extra piff! Tänk på att mängden kärnor i pumpans kärnhus kan variera, så anpassa receptet efter hur mycket kärnor du får ut från din pumpa.
Ingredienser
Butternutpumpa
|
1 |
---|---|
½ msk | |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Havssalt
|
1 krm |
Chili flakes
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
288 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
---|---|---|
Fiber: | - | 18 g |
Protein: | 14,3 % | 10,1 g |
Fett: | 22,7 % | 7,4 g |
Kolhydrater: | 63 % | 44,6 g |

