
Sallad med kyckling, mango och örtquinoa
Den chiliheta kycklingen passar utmärkt ihop med osten och den söta mangon.
Ingredienser
Antal portioner
-
150 g Apetina® vitost
- 1 grillad kyckling
- ½ finhackad färsk röd chili
- 1 dl finhackad bladpersilja
- 2 dl quinoa
- 200 g tärnad mango
- 1 röd paprika
- 3 tomater
- ½ rödlök
- 1 liter blandad grönsallad
- 1 dl rostade pumpakärnor
-
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche parmesan & vitlök
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Rensa kycklingen från skinn och ben och blanda med chili och hälften av persiljan. Koka quinoan, gärna i buljong, enligt anvisning på förpackningen. Blanda quinoa med resten av persiljan. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg salladen på tallrikar eller uppläggningsfat. Fördela quinoa, rödlök och kyckling. Smula över osten och toppa med paprika, tomater och pumpafrön. Servera med crème fraiche.
Näringsvärden, per port
- Energi: 570 kcal
- Protein: 40 g
- Kolhydrater: 46 g
- Fett: 26 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut