Glutenfria våfflor
20 min
Brunch
Buffé
Efterrätt
Förrätt
Mellanmål
•

Glutenfria våfflor uppskattas av både vuxna och barn – på kalaset, till mellis, som förrätt eller efter maten. De här glutenfria våfflorna är neutrala i smaken så passar utmärkt att variera med både söta och salta tillbehör. Eller varför inte göra en buffé med båda?
Ingredienser
Bakpulver
|
2 tsk |
---|---|
Rismjöl
|
2 dl |
Majsstärkelse
|
1 dl |
2 dl | |
Ägg
|
1 |
100 g | |
150 g |
Förslag på toppings:
Flytande honung
|
|
---|---|
Blandade färska bär
|
|
Pumpakärnor
|
|
Florsocker
|
Salladsblad
|
|
---|---|
Röd stenbitsrom
|
|
Färsk gräslök
|
Rädisor
|
|
---|---|
Kapris
|
|
Färsk oregano
|
|
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Näringsvärden, per styck exkl topping
Energi:
335 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 8 g |
Kolhydrater: | 31 g |
Fett: | 20 g |

