Glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor

20 min Mellanmål Efterrätt
Glutenfria våfflor uppskattas av både vuxna och barn – på kalaset, till mellis, som förrätt eller efter maten. De här glutenfria våfflorna är neutrala i smaken så passar utmärkt att variera med både söta och salta tillbehör. Eller varför inte göra en buffé med båda? 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfria-vafflor/

Gör så här

  • Hetta upp våffeljärnet.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i mjölk och vispa till en tjock smet. Vispa ner ägg, sedan avsvalnat smör och cottage cheese.
  • Pensla järnet med smör mellan varje gräddning. Grädda tills våfflorna är gyllenbruna. Servera glutenfria våfflor med någon av toppingarna.
Klart!
Energi:

335 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Bakpulver
2 tsk
Rismjöl
2 dl
Majsstärkelse
1 dl
2 dl
Ägg
1
100 g
150 g
Förslag på toppings:
Flytande honung
Blandade färska bär
Pumpakärnor
Florsocker
Salladsblad
Röd stenbitsrom
Färsk gräslök
Rädisor
Kapris
Färsk oregano
Salt och svartpeppar