Gochujangpasta
30 min
Huvudrätt
•

Krämig gochujangpasta går snabbt att laga. Den är underbart het av den koreanska kryddpastan gochujang. Den gräddiga pastan är även smaksatt med lime, basilika och lagrad ost. Toppad med rostade pumpakränor som ger ett gott tuggmotstånd - Mums!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Vitlöksklyftor
|
3 |
---|---|
Rödlök
|
1 |
Tomater
|
250 g |
2 msk | |
Gochujang
|
½ dl |
Chili flakes
|
½ tsk |
2½ dl | |
Lime, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Spaghetti, gärna fullkorn
|
400 g |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Rostade pumpakärnor
|
1 dl |
100 g |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
668 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 24 g |
Kolhydrater: | 81 g |
Fett: | 23 g |

