Rostad brysselkål med getost, pistagenötter och granatäpple

30 min Buffé
Rostad brysselkål med getost, pistagenötter och granatäpple

Rostad brysselkål får ett lyft med smulad chèvre, pistagenötter och granatäpple. Den milda, nötiga smaken från den ugnsrostade brysselkålen balanseras av getostens krämighet, granatäpplets friskhet och nötternas crunch.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Rostad brysselkål med getost, pistagenötter och granatäpple
Nytt

Ingredienser

Brysselkål
500 g
Olivolja
2 msk
Chili flakes
1 tsk
Salt
1 tsk

Topping:

Falbygdens® Getost
150 g
Pistagenötter
1 dl
Granatäppelkärnor
½ dl
Färsk persilja eller mynta
1 kruka

Gör så här

  • Värm ugnen till 225º eller 200º varmluft.
  • Ansa brysselkålen och dela den i halvor. Lägg i en bunke och blanda med olivolja, chiliflakes och salt.
  • Fördela kålen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills den fått fin färg och är mjuk med lite tuggmotstånd.

Topping:

  • Smula chèvren, grovhacka pistagenötterna och plocka ut granatäppelkärnorna. Hacka örterna grovt.
  • Lägg upp den rostade kålen på ett fat. Toppa med chèvre, nötter, granatäppelkärnor och örter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

303 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,2 g
Protein: 18,8 % 14 g
Fett: 67,2 % 23 g
Kolhydrater: 14 % 10,4 g
https://www.arla.se/recept/rostad-brysselkal-med-getost-pistagenotter-och-granatapple/