Rostad brysselkål med getost, pistagenötter och granatäpple
30 min
Buffé
•
Rostad brysselkål får ett lyft med smulad chèvre, pistagenötter och granatäpple. Den milda, nötiga smaken från den ugnsrostade brysselkålen balanseras av getostens krämighet, granatäpplets friskhet och nötternas crunch.
Nytt
Ingredienser
|
Brysselkål
|
500 g |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
Topping:
|
Falbygdens® Getost
|
150 g |
|---|---|
|
Pistagenötter
|
1 dl |
|
Granatäppelkärnor
|
½ dl |
|
Färsk persilja eller mynta
|
1 kruka |
Gör så här
Topping:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
303 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,2 g |
| Protein: | 18,8 % | 14 g |
| Fett: | 67,2 % | 23 g |
| Kolhydrater: | 14 % | 10,4 g |