Broccoli- och brysselkålspaj med getost

Broccoli- och brysselkålspaj med getost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Läcker paj med broccoli, brysselkål och getost i ett frasigt pajskal och med hackad mandel på toppen. Servera en enkel sallad på brysselkålsblad till pajen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajskal

Fyllning:

  • 1 dl saltrostad mandel

Gör så här:

Gör så här:

Hacka smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och hacka snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form ca 28 cm i diameter, eller i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 225°. Nagga pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 150°. Skär av stammen på broccolin. Ansa och skär stammen i bitar. Dela buketterna i jämnstora bitar. Skär av rotfästet på brysselkålen. Plocka av de yttersta bladen. Dela brysselkålen i halvor. Koka broccoli och brysselkål i lättsaltat vatten ca 3 min. Kyl i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag. Dela osten i bitar. Lägg broccoli, brysselkål och ost i pajskalet. Vispa ihop ägg, gräddmjölk och salt och häll i skalet. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min. Hacka mandeln och strö över vid servering.

Tips:

Plocka av några extra blad från brysselkålen och blanda med lite olivolja och servera till pajen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 810 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 56 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem