Broccoli- och brysselkålspaj med getost

Broccoli- och brysselkålspaj med getost

60+ min Huvudrätt
Läcker paj med broccoli, brysselkål och getost i ett frasigt pajskal och med hackad mandel på toppen. Servera en enkel sallad på brysselkålsblad till pajen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/broccoli--och-brysselkalspaj-med-getost/

Gör så här

  • Hacka smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och hacka snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en ugnssäker form ca 28 cm i diameter, eller i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Nagga pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 150°.
  • Skär av stammen på broccolin. Ansa och skär stammen i bitar. Dela buketterna i jämnstora bitar.
  • Skär av rotfästet på brysselkålen. Plocka av de yttersta bladen. Dela brysselkålen i halvor.
  • Koka broccoli och brysselkål i lättsaltat vatten ca 3 min. Kyl i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  • Dela osten i bitar. Lägg broccoli, brysselkål och ost i pajskalet.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och salt och häll i skalet. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min.
  • Hacka mandeln och strö över vid servering.
Klart!

Plocka av några extra blad från brysselkålen och blanda med lite olivolja och servera till pajen.

Energi:

763 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Pajskal
125 g
Vetemjöl
2 dl
Grovt rågmjöl
1 dl
Vatten
2 msk
Fyllning:
Broccoli
250 g
Brysselkål
500 g
1 msk
Falbygdens® getost
100 g
Ägg
4
3 dl
Salt
1 tsk
Saltrostad mandel
1 dl