Broccoli- och brysselkålspaj med getost

1 tim 40 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Broccoli- och brysselkålspaj med getost

Läcker paj med broccoli, brysselkål och getost i ett frasigt pajskal och med hackad mandel på toppen. Servera en enkel sallad på brysselkålsblad till pajen.

Ingredienser

Pajskal

125 g
Vetemjöl
2 dl
Grovt rågmjöl
1 dl
Vatten
2 msk

Fyllning:

Broccoli
250 g
Brysselkål
500 g
1 msk
Falbygdens® Getost
100 g
Ägg
4
3 dl
Salt
1 tsk
Saltrostad mandel
1 dl

Gör så här

  • Hacka smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och hacka snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en ugnssäker form ca 28 cm i diameter, eller i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Nagga pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 150° eller 135° varmluft.
  • Skär av stammen på broccolin. Ansa och skär stammen i bitar. Dela buketterna i jämnstora bitar.
  • Skär av rotfästet på brysselkålen. Plocka av de yttersta bladen. Dela brysselkålen i halvor.
  • Koka broccoli och brysselkål i lättsaltat vatten ca 3 min. Kyl i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  • Dela osten i bitar. Lägg broccoli, brysselkål och ost i pajskalet.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och salt och häll i skalet. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min.
  • Hacka mandeln och strö över vid servering.
Lägg till recept till tillagad

Plocka av några extra blad från brysselkålen och blanda med lite olivolja och servera till pajen.

Näringsvärden, per port

Energi:

763 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 26 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 52 g
https://www.arla.se/recept/broccoli--och-brysselkalspaj-med-getost/