Rostad pumpa med brysselkål och brynt mandelsmör

Rostad pumpa med brysselkål och brynt mandelsmör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

Fantastisk grönsaksrätt med fyllig smak. Mandelsmöret blir pricken över i.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skala och klyfta pumpan. Rosta den i mitten av ugnen ca 25 min. Lägg undan 4 fina klyftor för 4 port och krossa resten tillsammans med crème fraiche och citronskal. Bryn smöret på svag värme i en liten stekpanna eller kastrull. Fräs mandeln i smöret några min. Ansa kålen och koka den i saltat vatten 2–3 min. Kyl snabbt i kallt vatten. Dela och värm den i mandelsmöret. Lägg pumpakrosset och kålen på pumpaklyftorna och slå över smöret. Garnera ev med kålblad.

Tips:

Den rostade pumpan är god till stekt eller grillad kycklingfilé.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa: