Honungsstekta revbensspjäll med rostad brysselkål

Honungsstekta revbensspjäll med rostad brysselkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(135 st)

Revbensspjällen blir saftiga när de får vara länge i ugnen. Lägg brysselkål i formen och stek med dem på slutet av tillagningstiden.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ kg revbensspjäll

Kryddblandning:

  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 msk konc konc apelsinjuice
  • 1½ msk japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Smält smöret, blanda med övriga ingredienser i kryddblandningen och pensla på köttet. Lägg köttet med bensidan upp i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 2 tim. Vänd köttet, pensla med skyn och stek ytterligare ca 2 tim. Rensa och dela brysselkålen i halvor. Ta köttet ur ugnen och skär det i bitar. Höj ugnstemperaturen till 225°. Lägg tillbaka köttet och pensla med skyn. Lägg brysselkålen i formen och stek i ytterligare ca 15 min. Strö över osten innan servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag