Honungsstekta revbensspjäll med rostad brysselkål

Honungsstekta revbensspjäll med rostad brysselkål

60+ min Buffé
Revbensspjällen blir saftiga när de får vara länge i ugnen. Lägg brysselkål i formen och stek med dem på slutet av tillagningstiden.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/honungsstekta-revbensspjall-med-rostad-brysselkal/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125°.
  • Smält smöret, blanda med övriga ingredienser i kryddblandningen och pensla på köttet.
  • Lägg köttet med bensidan upp i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 2 tim.
  • Vänd köttet, pensla med skyn och stek ytterligare ca 2 tim.
  • Rensa och dela brysselkålen i halvor.
  • Ta köttet ur ugnen och skär det i bitar.
  • Höj ugnstemperaturen till 225°.
  • Lägg tillbaka köttet och pensla med skyn. Lägg brysselkålen i formen och stek i ytterligare ca 15 min.
  • Strö över osten innan servering.
Klart!
Energi:

440 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Revbensspjäll
1½ kg
Kryddblandning:
50 g
Konc konc apelsinjuice
3 msk
Japansk soja
1½ msk
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
2 msk
Flingsalt
1 tsk
Brysselkål
500 g
1 dl