Kokt brysselkål

Kokt brysselkål

20 min
Buffé
Kokt brysselkål vänd i smör är ett riktigt gott tillbehör till olika sorters kött eller fågel. Brysselkålen är även god att steka på hårt och sedan toppa med brynt smör, rostade hasselnötter och smulad getost!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kokt-brysselkal/

Gör så här

  • Koka upp vatten med salt i en kastrull.
  • Ansa brysselkålen genom att ta bort fula blad och skära bort lite nedtill på rotstocken. Koka brysselkålen 5-6 min, till önskat tuggmotstånd. Känn efter med en sticka.
  • Bryn smöret under vispning tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Vänd de varma brysselkålen med det brynta smöret.
Klart!
Energi:

240 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Färska brysselkål
500 g
Vatten
2 liter
Salt
1 msk
100 g